FAQ

Staat je vraag er niet bij ? Bel of mail gerust, rare vragen bestaan niet.

Vragen over massage, gesteld aan André van Dommele,  masseur in de regio Culemborg, Beusichem, Buren, Beesd en Geldermalsen.

 

Privacy verklaring

PERSOONLIJKE VERKLARING:

Door een afspraak met mij te maken geeft u aan akkoord te zijn met
deze privacy verklaring:

Ik vind het belangrijk dat ik zorgvuldig met uw privacy omga.
Daarnaast is het wettelijk verpicht om hierover iets te verklaren
daarover het volgende:

Persoonsgegevens worden nooit aan derden verstrekt. Als u zich
aanmeldt voor de nieuwsbrief of consult, krijg ik uw voornaam en
emailadres, die worden alleen gebruikt om u de nieuwsbrief te sturen.
Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt tbv extra info tbv consult en of wijzigingen in de de afgesproken tijden.

Ik doe mijn best om mijn werkkamer, dossierkast, computer, laptop, en mobiel zoveel mogelijk te beschermen tegen toegang door onbevoegden.
Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall zijn
geinstalleerd op alle gebruikte apparaten.

Ik heb geen geheugen om alle ervaringen, kenmerken en gezichten van al mijn bezoekers te onthouden en te koppelen aan de juiste personen. Als ik u dan al zou herkennen buiten op straat of waar dan ook, is het mij logisch dat ik niet actief in gesprek zal brengen over hetgeen zich aandiende in de praktijk.

André van Dommele is de Functionaris Gegevensbescherming van Ervaar het Nu.

Alleen op basis van bovenstaand, wederzijds respect en vertrouwen ga
ik een samenwerking met u aan.

André van Dommele, uw masseur

kleding uit of aan?

Doe wat bij je past. Wat je aan wil houden houd je aan. Wat je uit wilt doen, doe je uit. Ik werk bij voorkeur op de huid.

Waarom massage?

Ik het kort : omdat het gezond is, prettig en ontspannend. Het werkt verdiepend in het contact met jezelf als daarvoor open staat.

 

Wanneer mag of kan ik niet gemasseerd worden?

Soms zijn er contra indicaties, dit wil zeggen dat ik niet (lokaal) mag masseren, bij :
• koorts
• ontsteking
• trombose
• tumoren
• spataderen
Bij twijfel is het altijd raadzaam met je behandelend arts te overleggen of je gemasseerd mag worden.

Hoe vaak een massage?
Dat hangt helemaal van de redenen om te komen. Voor de beoordeling of ‘Ervaar het Nu’ wat voor je is raad ik je aan minimaal twee keer te komen. De eerste keer staat voor een deel in het teken van wennen aan deze nieuwe situatie, je zelf en de masseur. De tweede keer voelt al veel vertrouwder en dan kan je je beter openstellen voor wat er gebeurt. Sommigen komen zeer incidenteel, anderen komen tot wel 2 x per maand. Wat bij jou past is aan jou.

 

Moet ik nog iets meenemen?

Nee, alles is in de praktijk aanwezig. Als het lukt van te voren even te douchen is dat fijn, maar is niet altijd noodzakelijk.

 

Aandacht en respect ?
Ik schenk in het voorgesprek voorafgaand aan de massage vooral aandacht aan hoe het met je is is op dat moment. Ik stem me af op jouw vraag. Achter een gordijn kan je je omkleden. Je lichaam  is veelal afgedekt met een laken. Aandacht is er ook na de massage, je mag 5 minuten naliggen en daarna sluiten we de sessie met een kort gesprek achteraf. Met vertrouwelijke informatie gaan we beiden zeer zorgvuldig om.

 

Betaling / vergoeding

Betaling bij voorkeur achteraf door over te schrijven, je krijgt en een factuur mee. Je krijgt helaas geen vergoeding van de zorgverzekeraar.

 

 

Moet ik na een massage nog ergens rekening mee houden?

Het effect van een massage verschilt van keer tot keer. Je kan je heel ontspannen voelen, loom of juist energiek en opgeruimd. Soms kan je je na een massage wat wazig, moe of rillerig voelen, houd daar rekening mee als je na de behandeling weer aan het verkeer gaat deelnemen. Het is raadzaam om meer te drinken om zo af te voeren wat is losgemaakt.
De uitwerking van een massage gaat vaak door na een behandeling, geef jezelf daar de tijd en ruimte voor. Na een behandeling kunnen je spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Heb je veel langer dan twee dagen napijn na een behandeling, laat me dat dan vooral weten. Dan is het nodig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.
Ook kunnen de emotionele of energetische gevolgen van een behandeling nog langer voelbaar zijn na afloop. Een massage brengt je dichter bij jezelf en wat er in je speelt. Het kan waardevol zijn aandachtig te ervaren wat er zich in jezelf aandient.