Massage

Ben je op zoek naar ontspanning? Heb je (chronische) spierpijn? Wil je de samenhang tussen lichaam, gevoel en geest onderzoeken? Jij bepaalt de richting:

1 Ontspanning:

Ontspanningsgerichte massage is de meest bekende vorm van massage: het werkt ontspannend, stress verlagend. Het voelt prettig en je voelt je hele lichaam weer. Ik stem de massage vaak af op jouw ademhaling, dat maakt je beleving intenser en praat om die reden weinig of niet. Door de afwisseling in tempo en grepen, ben je met interesse gewaar wat er gebeurt.

2. Behandeling  (chronische) spierpijn :

Een tweede reden om te komen is dat je spierpijn hebt of last van stijfheid.Massage verlicht bijna altijd op de korte termijn. Daar waar fysiotherapeuten je vaak oefeningen laten doen, kies ik er juist voor om de belaste spieren door middel van massage te verzachten. Voor de langere termijn kunnen we kijken wat er mogelijk is. Soms is regelmatige massage voldoende om blijvend te kunnen ontspannen en dus spieren minder pijnlijk te laten worden. Bij chronische pijn is mijn insteek een combinatie van enerzijds de belaste spieren te laten ontspannen en anderzijds te kijken of het voor jou mogelijk is, anders met de chronische pijn omte (leren) gaan. Bijvoorbeeld door met volle aandacht juist naar de pijn toe te gaan zonder deze weg te willen hebben. Op termijn gaat de pijn een meer prominente rol spelen.

3 Verdieping:

Nog een reden om te komen is dat je de samenhang van lichaam, gevoel en geest wilt onderzoeken en verdiepen. Je wilt je welbevinden verbeteren door jezelf een massage te gunnen. Maar ook wil je stilstaan bij wat er op dat moment is en ben je bereid het echte contact met jezelf aan te gaan, te onderzoeken of te verdiepen. Misschien is het voor jou b.v. wel een uitdaging om je eigen lichaam te accepteren. Ik praat tijdens een sessie doorgaans weinig. Soms verwoord ik mijn waarnemingen of stel ik een vraag. Ik wil jou daarmee uitdagen te voelen en te onderzoeken wat er is. Vandaar uit kom je verder in de richting die jij wilt.

André van Dommele
Veerweg 30
4101 AK CULEMBORG

info@ervaarhetnu.nl
Mobiel: 06 4024.3358
Telefoon: 0345 521.225

NL09 INGB 0689.6135.98
KVK nr 57196273

Naar de praktijkruimte

Via de achterom tussen huisnummer 52 en 54. Hiernaast zie je een afbeelding van de praktijkruimte.

praktijkruimte-massage-culemborg-ervaarhetnu